H   A   N   N   A   M   E   N   T



28. FEJEZET

(Szerző: Dreska Ildikó)



"A nagy folyók mind elérik a tengert,
Az álmaim velük futnak tovább,
Úgy szeretném, ha gyors lehetnék én is, mint a szél,
És az otthonom lehetne a nagyvilág."

Tartalom: 
Dékáni dícsérettel-kitűnő, Santa Monica, Huntington Beach-Californiai élmények, Hazafelé



Dékáni dícsérettel kitűnő

...most már bizton írhatom, mert hivatalos megerősítés alapján: ezt a tanévet is dékáni dícsérettel és kitűnővel végezte, amiért nagyon büszke vagyok rá, mert gyakorlatilag több diplomát is csinál egyszerre= molekuláris biológia-biokémia major, kémia, matematika minor, és mérnöki előképzés. 

Azért is büszke vagyok rá, mert mindezt úgy végzi, hogy mellette dolgozik a konyhán, kémia tanársegéd és korrepetítor tanár. 

... az idejével nagyon jól gazdálkodik, mert jutott  mindenre: haverokkal lógni, kirándulni, túrázni. 



Kaliforniai "örömboldogság" a IV. szemeszter végén...


Új munkája

Indulás Portlandből




A nyári szünet első egy hetére Kaliforniába költözött, Mártihoz és nagypapához.
Már régen találkoztak, ezért muszáj volt bepótolni az elmaradt mókákat.



Elkirándultak :

Santa Monica-ba


"A közel 90.000 lakosú Santa Monica, Los Angeles megyében, a Santa Monica-öbölben (Santa Monica Bay) található. A tengerparti város a 20. század elején lett népszerű üdülőhely. Mára számos híres cég és nagyvállat központja is megtalálható a városban. Olyan vállalatok alakítottak ki székhelyet a városban, mint a Lions Gate Films, a Microsoft, a Yahoo, a Google, vagy éppen a játékfejlesztéssel foglalkozó Activision Blizzard. 

Santa Monica leghíresebb útszakasza az Ocean Avenue. A pálmafákkal övezett sugárúton a rengeteg  szálloda és étterem mellett, drága ingatlanok is megtalálhatók. "









"A Santa Monica-i strandvilágot egyfajta alternatív hangulat jellemzi, de a parti sziklák között s mögött olyan hírességek villái bújnak meg, mint az egykori Clark Gable és Greta Garbo, vagy mint Meryl Streep, Rod Stewart és Michelle Pfeiffer."










"A környék híres látnivalója Santa Monica Pier a régi világ karneváli látványosságaival, köztük az 1920-ban készült híres hippodrommal, festett-lovas körhintával. A Third Street Promenade egy nyüzsgő sétálóutca utcazenészekkel, árusokkal, igehirdetőkkel, s persze üzletekkel, bárokkal és kávézókkal."























































 Huntington Beach - Golf klub





Murphy köszöni, el volt kényeztetve...


...még egy filmet is forgattak az mindennapjairól.
Kiváló filmszinész, mindenre kapható volt, csak szerepelhessen.

Fogat mosott, netezett, szex könyvet olvasott, romantikus filmen sírt, tányérból evett és pohárból ivott az asztalnál, edzésre ment a kocsival...

De filmen kívül a büdös, fogott két csecsemő oposszumot,  letette őket a konyha kövére, majd befeküdt az ágyába és játszotta az ártatlant. 



...a két oposszummal a legközelebbi állatorvoshoz rohantak...sajnos az egyiket már nem tudták megmenteni, de a másikat befogadta a kórház, így biztos és jó helye lesz, az anyukája nélkül is.



Murphy chatel Frakkal

Sütöttek, főztek...

Készül a lecsó

Készül a gomba

Karfiol leves

Mama féle pudingos süti

Fagyi Californiában

Vega-szuper egészséges tál

Csintalan palacsinta

Spenót (vagy sóska) ?

Kenyér

Egészségbomba turmix
Termések a kertből....

Paradicsom gyerekek

Őszi bavack



Terepmunka

- falfestés


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Az egy hét leteltével Hanna elutazott Costa Ricára, Jordyékhoz

( a köv. blog fejezet, a most sem kaland mentesre sikeredett Costa Ricai utat meséli el ).

Majd...

az út után még visszarepült pár napra Californiába....

és...

amikor már azt hittem minden sínen van, békében telhetnek Hannagyerek várandós napjaim...

akkor...
hajnali fél ötkor azt álmodtam, hogy üzenetet írt a lányom.


Ahogy ez lenni szokott, most is gyorskipattanás az ágyból, hogy netközelbe kerüljek.
...és láss csodát ott várt a lányom és Márti üzenete.

Mind a ketten
azzal kezdték, hogy nyugodjak le....
(stressz mutató szintje már ekkor a csillagos eget verte)


Hanna ott hagyta Mártiék kocsijában a mobilját, bank kártyáját és a jogsiját.
(Mert persze a kocsiban kell nekiállni telefont tölteni...)


Hanna a kocsiból kiszállva pár percen belül kapcsolt, hogy gond van, és rohant az elrobogó Mártiék után, miközben bőszen integetett. De hiába.


Hanna kétségbeesésében -hogy SOS Márti után telefonálhasson-, leszólított egy nőt, aztán még egyet...de nem segítettek, végül egy középkorú férfihoz rohant oda, aki rendkívül készséges, barátságos és kedves volt.
Egyfolytában nyugtatta Hannát, -mert bár rengetegszer próbálta hívni Mártit, meg a saját telefonját is, de nem járt sikerrel-, hogy nem lesz semmi baj, nem lesz semmi baj...! közben Ő volt az aki egymás után szívta a cigiket :)


Vannak még ezen a Földön azért jó páran rendkívüli emberek, mert ez a pasi egészen a beszállásig a lányom mellett volt, hogy biztosan minden rendben legyen.

...Már csak akkor sikerült a két lánynak egy hullámhosszra kapcsolódni, amikor Hanna a repülőgépen ülve Koppenhága felé tartott.

És....

megint minek is nevezzem? Ha nem földi-égi-csillagközi áldásnak és Gondviselésnek?
...mert minden rossznak, jó a vége!

...hogy a leányzóm ne legyen elkeseredett, a chekingnél az alkalmazott pasinak , Gondviselés valamit a fülébe súgott.


Valami nagyon táltosat súghatott, mert alkalmazott pasi, hogy megvigasztalja lekókadt fülű lányomat, felajánlott egy helyet a comfort zónában, ablaknál, fotel ággyal és teljes ellátással. Norwegian - fapados - csoró tarifás, - csomag és ellátás nélküli jegye helyett.

Így történt, hogy most először, király viszonyok között telt az útja Los Angelestől-Koppenhágáig. 8 órát aludt, kényelmesen és nem kellett pisiléskor keresztülmászni senkin sem.

Igaz utána Koppenhága-Mao. távolságában két és fél órás késés volt, mert egy férfi szívrohamot kapott...de végül szerencsésen magyar földre érkezett.


....én ezen a Hannavárós napon, szabit vettem ki: lakást nyaltam, ablakot pucoltam, felhúztam a virágos ágyneműt, epres-túró tortát, epres-tejszínes italt, borsólevest, tojásos nokedlit csináltam, salátával. Két adagot mostam, az egy hónapos elmaradásomat kivasaltam....és vártam, a várva vártat....



Ide.


Haza.


Magyarba.


...hajnali közös tortázás, amikor megérkezett



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése